Floating er en helt ny måde at slappe af på. Du flyder i en floatingtank, hvor vandet er tilsat Epsom-salt. Saltindholdet i vandet gør at du flyder ubesværet og kan slappe 100% af. Når du flyder vil du opleve en følelse af vægtløshed. Derudover dæmpes de eksterne sanseindtryk fra lys og lyd – det er vejen til dyb afslapning, ro i sindet og mindfullness. Nedenfor har vi samlet en række af de bedste floatingoplevelser i Danmark – der er både mulighed for at prøve det alene eller som par.

Floating hos Float Studio i enten Aarhus eller København
Aarhus & København
Fra 600 kr.
Pris for 1
Floating
Arrangør
Float Studio
Lad dig flyde væk til drømmeland med en floating oplevelse
København
Fra 599 kr.
Pris for 1
Floating
Arrangør
Copenhagen Float

Hvad er floating?

Floating er blevet en ekstremt populær form for terapi og afslapning, som efterhånden kan prøves mange steder i Danmark, hvor der findes masser af gode floating tilbud. Floating handler om at kombinere vægtløshed, stilhed og afslapning i lukkede omgivelser. Helt præcist, så går floating ud på at du ligger stille og flyder rundt i et stort kar, som indeholder saltholdigt vand. Netop saltinholdet i vandet gør at det er utroligt nemt at flyde.

Hvis du har prøvet at flyde før, så ved du nok hvilken ro det kan skabe. Med floating har man skabt de optimale omgivelser og forudsætninger for at maksimere udbyttet af at kunne flyde. Du vil opleve en tilstand af vægtløshed og ro, når du flyder i vandet, som er tilpasset din kropstemperatur. Udover at flyde, så dæmpes sanseindtryk fra lys og lyd, hvilket er med til at øge graden af afslapning. Fornemmelsen minder om den, der kan skabes gennem meditation og er derfor en vej til mindfullness.

Floating er den perfekte form for terapi for dig, som har brug for et afbræk fra en travl hverdag. Der er desuden også mulighed for at dele oplevelsen, f.eks. med en partner. Der er flere steder i Danmark, som tilbyder floating i parrum, hvor der er plads til to.

Floating for par

Flere og flere floatingklinikker tilbyder i dag floating for par. Her får I mulighed for at dele floating oplevelsen med hinanden. I stedet for at floate i en floatingtank, så vil man ofte gøre det i et floatingbassin, hvis man er mere end en person.

Du kan f.eks. prøve at floate sammen med din partner, men det kunne også være at du ville tage en ven, veninde eller et familiemedlem med. Det er en rigtig rar og afslappende oplevelse, som langt de fleste vil nyde godt af.

Prismæssigt læner floating sig op af mange andre wellness- og terapiformer. Man vil som oftest opleve en pris på 400-600 kr. per person for en times floating. Prisen er derfor på meget samme niveau som hvis f.eks. du skal have massage.

Hvis du ønsker at prøve floating sammen med din partner eller en du holder af, så anbefaler vi at du vælger et sted hvor I kan floate i et parrum fremfor en floatingtank. I parrummet vil I kunne flyde i det samme bassin og bedre nyde oplevelsen i fællesskab. Dette er f.eks. en mulighed hos Copenhagen Float, hvor I kan floate i jeres eget private parrum for kun 599,- per person.

Tag en pause fra hverdagen

Mange mennesker bruger floating som en metode til at reducere stress, angst og smerter. Det kan også hjælpe med at forbedre søvnen og øge kreativiteten. I tanken er der ingen forstyrrelser fra omverdenen, og du kan bruge tiden til at meditere eller visualisere. Det er en mulighed for at give din krop og dit sind en pause fra hverdagens stress og bekymringer.

Sensory deprivation er en vigtig del af floating, da det giver hjernen mulighed for at slappe af og genoplade. Sanseinput er reduceret til et minimum, hvilket giver dig mulighed for at få en dybere kontakt med dit indre selv. Dette kan resultere i en følelse af indre ro og balance, som kan vare længe efter din session er slut.

Når du flyder i vandet, vil du opleve en følelse af total afslapning og ro. Vægtløsheden og roen, der opleves i en flotation tank, kan give dig en følelse af lethed og ubekymrethed, som kan være svært at finde andre steder.

Under en floating-session vil din hjerne begynde at producere theta-bølger, som normalt kun opstår under dyb meditation. Theta-bølgerne kan give dig en følelse af indre ro og balance, som kan vare længe efter

Hvor kan I prøve floating?

I har mulighed for at prøve floating flere steder i Danmark. Det er fortsat en relativt ny terapiform, i hvert fald her i landet, så flere og flere steder kommer fortsat til. Det er muligt at finde gode tilbud på floating særligt i Århus og København, hvor flere steder tilbyder floating både individuelt og for par.