Glamping er opstået som en kombination af ‘glamourøs’ og ‘camping’. Det er en form for luksuscamping, hvor faciliteterne er lidt mere luksuriøse end man måske er vant til på traditionel camping. Det er blevet utroligt populært i Danmark, fordi man får mulighed for at nyde en udendørsoplevelse, som er lidt nemmere at gå til end camping. Man skal ikke have så mange ting med og så får man bare lidt mere end på camping – det kunne f.eks. være gode senge, lækkert telt, bade- og toiletfaciliter, terrasse mm.

Der er masser af muligheder for at tage på glamping i Danmark og det egner sig perfekt til at nyde den danske sommer. Er du klar til at prøve glamping? Så gå på opdagelse i vores oversigt nedenfor, hvor vi har samlet nogle af de bedste glampingoplevelser i Danmark.

Intro til glamping: En moderne tilgang til camping

Er du vild med naturoplevelser, men måske ikke lige til at overnatte i et klassisk festivaltelt eller en campingvogn? – Så er vi ikke i tvivl om at glamping vil være noget for dig. Glamping er den moderne tilgang til den klassiske campingoplevelse. Her forenes komforten og bekvemmeligheden fra et hotel med naturoplevelsen fra camping. Det er på mange måder den perfekte oplevelse hvis man vil nyde den danske sommer herhjemme.

Der findes masser af fantastiske glampingoplevelser i Danmark, så det er bare med at finde en man har lyst til at prøve og så komme afsted – det kommer du ikke til at fortryde!

Hvad er glamping?

Hvis du nogensinde har drømt om at kombinere komforten ved et luksushotel med naturoplevelsen fra camping, så er glamping svaret på dine bønner. Men hvad er glamping egentlig? Lad os dykke ned i detaljerne og udforske denne trendy rejseoplevelse.

Glamping, en sammentrækning af ordene “glamour” og “camping”, er en form for camping, der bringer en luksuriøs og sofistikeret atmosfære ind i naturen. Det er en moderne tilgang til udendørs eventyr, der appellerer til dem, der ønsker at nyde naturen uden at ofre komfort og bekvemmelighed.

Mens traditionel camping normalt indebærer telte, soveposer og primitive faciliteter, går glamping et skridt videre ved at tilbyde en bred vifte af luksuriøse overnatningsmuligheder. Du kan forvente alt fra rummelige telte med komfortable senge og private badeværelser til træhytter, luksustelte, bungalows og endda igloer eller trætopkabiner. Uanset hvilken indkvartering du vælger, vil du opleve den magiske kombination af udendørs eventyr og luksuslivsstil.

Glamping-destinationer findes over hele verden og er ofte placeret i naturskønne områder som nationalparker, bjerglandskaber, kyststrækninger eller øde øer. Disse steder giver dig mulighed for at opleve den uberørte skønhed i naturen, mens du nyder faciliteter som opvarmning, elektricitet, komfortable møbler, gourmetmåltider og endda private spabade eller pools. Det er den perfekte mulighed for dem, der ønsker at slappe af og genoplade i naturen uden at skulle gå på kompromis med luksus.

Glamping er ikke kun for erfarne campister. Det er også velegnet til familier, par og soloeventyrere, der ønsker at udforske naturen på deres egne præmisser. Du behøver ikke at bekymre dig om at sætte dit eget telt op eller bekæmpe myggestik om natten. Glamping-oplevelsen giver dig mulighed for at fokusere på at nyde øjeblikket og skabe minder, mens du er omgivet af komfort og naturskønne omgivelser.

Hvad bor man i?

Hvad man skal bo i på glamping kan variere lidt fra oplevelse til oplevelse. Som oftest vil man overnatte i et luksustelt, som er en markant opgradering fra det traditionelle telt vi kender fra camping. Disse telte er meget rummelige og komfortable. Modsat et normalt campingtelt, så vil man i et luksustelt kunne stå op og gå rundt inde i teltet. De er ofte udstyret med faste senge, blødt sengetøj, behagelige møbler og nogle gange endda privat badeværelse. Luksustelte er perfekte til at skabe en autentisk campingoplevelse med et ekstra pift af luksus, som man kender fra et hotel.

På nogle glampingoplevelser vil du også opleve, at du kan vælge at overnatte i en typisk. Det vil typisk være træhytter, som kan have både separate soveværelser, opholdsområder, fuldt udstyrede køkkener og badeværelser. Nogle hytter har også private terrasser, hvor du kan nyde naturen.

Til sidst er vi også begyndt at se, at man kan vælge at overnatte i trætophytter. Disse hytter er bygget højt oppe i træerne og giver en fantastisk udsigt over omgivelserne. Trætophytter kan variere i størrelse og faciliteter, men de tilbyder ofte en intim og privat tilbagetrækning i naturen.

En naturoplevelse og tid til hinanden

Glamping er en unik mulighed for at opleve naturen på en måde, der fortsat er autentisk og meget lig den oplevelse man har hvis man bor i et normalt telt – bare lidt mere lækkert. I modsætning til en tur til en storby eller en charterferie, så oplever mange også at glamping giver masser af tid til hyggeligt samvær. Fokus er på oplevelsen i og omkring glampinglejren – man skal ikke kæmpe om liggestole eller shoppe amok i massvis af butikker. I stedet kan man bare nyde hinanden, naturen og eventuelt tage ud og opleve området hvor man bor.

Hvad koster det at tage på glamping?

Prisen for at tage på glamping afhænger af flere faktorer. Glamping er dog meget sammenlignelig med andre ferieformer og koster ikke meget mere end f.eks. at tage i sommerhus, på hotel eller lignende. Hvis du har fået lyst til at tage på glamping, så vil du oftest opleve at prisen ligger på mellem 500 og 1.500 kr. per person, per overnatning.

Prisen for at tage på glamping kan afhænge af:

  • Hvor i landet du skal hen
  • Hvad du skal bo i
  • Andre faciliteter – er der f.eks. badeværelse, udendørsbruser, vildmarksbad, pool etc.

Hvor kan man tage på glamping i Danmark?

Som du måske allerede har luret, så har Danmark ret mange spaoplevelser at byde på. Uanset hvor i landet du befinder dig og om du har lyst til at rejse, så er vi ret sikre på at der findes en spaoplevelse for dig. Der er også muligheder for at tage på spaophold udenfor landets grænser, hvor blandt andet Sverige har en masse at byde på. Derudover er Tyskland også et sted man kan kigge hen, hvis man har lyst til at gøre en lidt større tur ud af sit spaophold.

Glamping i Jylland

Der findes masser af gode glampingoplevelser rundt omkring i hele Jylland:

Glamping på Fyn

Fyn er fantastisk og rummer masser af smukke steder, der især er et besøg værd i sommerhalvåret. Der er masser af vand og smuk natur, som man kan tage ud og nyde når solen skinner. Tag en tur på glamping på Fyn her:

Glamping på Sjælland

Sjælland har masser at byde på og der findes så mange hyggelige steder som man kan besøge. Der er også rig mulighed for at tage på glamping på sjælland:

Glamping er en form for glamourøs camping. Det er en ferieform, der kombinerer komforten fra et hotelophold med naturoplevesen fra camping.

Der er masser af muligheder for at tage på glamping i Danmark. Uanset hvor I har lyst til at tage hen, så findes der højst sandsynligt en glampingoplevelse i nærheden. På Deleoplevelser.dk finder I både glampingoplevelser i Jylland, på Fyn og Sjælland.

Mange tror at glamping er dyrt, men det er faktisk slet ikke så slemt. Prisen for en glampingoplevelse er meget sammenlignelig med en tur i sommerhus. Prisen vil som oftest være mellem 500 og 1.500 kr. per person, per overnatning. Prisen afhænger lidt af hvor i landet man skal på glamping, samt hvad der er inkluderet i oplevelsen.

Man bor som oftest i et glampingtelt, som er en opgradering af et klassisk campingtelt. Teltet er lidt mere solidt, der er mere plads og der vil ofte være fast inventar, såsom faste senge mm. i teltet.